Goran Dragić: Svaka akcija počinje i završava se sa Lukom

Podeli:
xLucaxTedeschix xipa-agency.netx

Slovenci su u najjačem sastavu pred poslednja dva meča u prvom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tu je Luka Dončić, a u tim se vratio i Goran Dragić kako bi se oprostio od nacionalnog tima kom je 2017. u Istanbulu doneo titulu šampiona Evrope.

Slovenci igraju sa Hrvatima i Šveđanima u poslednja dva meča u kvalifikacijama, a s obzirom na to da imaju dve pobede i dva poraza potrebni su im novi trijumfi kako bi imali što bolji skor za nastavak takmičenja.

U timu su dve najveće zvezde slovenačke košarke Luka Dončić iz Dalasa i Goran Dragić iz Bruklina. Dragić se vraća u tim posle nepunih pet godina, a nije još sigurno da li će igrati i na Evrobasketu, s obirom na to da mora u Majami krajem avgusta.

„S obzirom na to da smo evropski šampioni i polufinalisti Olimpijskih igara, imamo ciljeve koji se sami postavljaju. Svaki protivnik hoće da se dokaže protiv nas i to nam je dodatni motiv. Imamo sjajne igrače poput Luke koji je vođa i zna kako da igra pod pritiskom“, kaže Goran Dragić koji je kapiten tima.

„Divan je osećaj vratiti se u reprezentaciju. Hemija u timu je ista kao i u Istanbulu 2017, kostur je isti, ali smo svi malo stariji. Jedino što su se treneri promenili, Igor Kokoškov nije tu, Rado Trifunović nije tu, ali je Aleksandar Sekulić trener i on radi odličan posao i napravio je sistem koji odgovara najboljim individualcima. Većina akcija i počinje i završava se sa Lukom, ostali imaju tačno određene uloge“, dodaje plej Bruklina.

Luka Dončić je sa druge strane rekao da želi da sačeka kraj meča sa Švedskom pa će onda više znati o nastupu za reprezentaciju tokom avgusta i septembra.

„Igrati pred punom halom je posebno iskustvo. Hvala sivma koji su kupili karte, verujem da će nas cela Slovenia bodriti i da ćemo ostvariti ciljeve koje smo sebi postavili. Počastvovan sam da igram ispred takve publike. Što se Gorana tiče, on uvek ima posebno mesto u našim srcima. Vodio nas je do zlata i u pravu je kada kaže da želi da se oprosti od dresa reprezentacije pred domaćim navijačima. Sve ćemo uraditi da se oprostimo sa dve pobede“, kazao je Luka Dončić.

Meč Slovenije i Hrvatske je u Stožicama u četvrtak od 20 i 15, dok u nedelju Slovenci gostuju Šveđanima od 17 časova.

Komentari

Vaš komentar