Hrvati se spremaju za mečeve protiv Gibraltara i San Marina

FIBA World Cup 4. jul 20229:43 > 9:514 komentara
Podeli:
Guliver

Aco Petrović ironično pozvao Dina Rađu da ostane na mestu predsednika Stručnog saveta u pretkvalifikacijama.

Hrvatska košarka je doživela potpuni sunovrat, izgubila je u Rijeci od Finske posle neverovatnog raspleta u finišu meča (81:79), na taj način nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Povezano

Tamošnji mediji okarakterisali su taj poraz kao jedan od najtežih u istoriji hrvatske košarke. A on je samo produbio sukobe među velikanima hrvatske košarke, konkretno Ace Petrovića i Dina Rađe.  

Jutro nakon debakla na Tviteru se oglasio Petrović, nekadašnji selektor reprezentacije. Na meti mu je bio upravo Dino Rađa, trenutno predsednik Stručnog saveta: 

„Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsednik Stručnog saveta da bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gde nas već žreb odnese!“.

Posle utakmice komentar je dao i selektor Damir Mulaomerović: 

„Utakmica je za sve verovatno bila zanimljiva, ali šta reći nakon ovoga? Imali smo sve u svojim rukama, promašili 13 slobodnih bacanja. Previše za ovakvu utakmicu. Puno loših odluka u zadnjih tri minuta. Sami smo sebe pobedili. Nismo bili mirni na slobodnim bacanjima“. 

Komentari

Vaš komentar