Kineskinje „overile“ kartu za Australiju

ženska košarkaška reprezentacija Kine
fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Kine igraće na Svetskom prvenstvu u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra. Kineskinje su u drugom kolu kvalifikacija u Beogradu savladale Mali 84:64 i sa dva trijumfa izborile kartu za Sidnej.

Nakon pobede nad Nigerijom, Kina je bila sigurna protiv još jedne afričke selekcije, a već posle uvodnih 10 minuta Kineskinje su imale dvocifrenu prednost (22:10).

Nije imala poteškoća Kina ni u nastavku, rezultatski je samo druga četvrtina pripala Malijkama, koje su se pre odlaska na pauzu probudile, ali u drugom poluvremenu nisu mogle da nastave da odgovaraju na odličnu igru Kine.

Samo pet trojki iz 27 pokušaja postigla je afrička selekcija i nedostatak rešenja u napadu Malijki olakšao je posao Kineskinjama.

Najbolja u trijumfu Kine bila je 22-godišnja Jueru Li sa 21 poenom i 11 skokova. Pratila ju je Meng Li sa 15 poena, a dvocifrene su bile još i Livei Jang sa 13 i Siđing Huang sa 11 poena.

https://twitter.com/FIBAWWC/status/1492160846323236869?s=20&t=hC2679PQxDADuJUukt9kXg

U ekipi Malija Kulibali je imala 15 poena, Kone je ubacila 10, uz još devet skokova.

Kina će u poslednjem kolu grupe B u Beogradu odmeriti snage protiv Francuske u nedelju, dok će Mali svoju šansu da overi vizu za Australiju imati protiv Nigerije takođe u nedelju.

Sve mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci za žene pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar