Ko ide na SP? U Evropi još jedna dilema, drama u Americi

fiba.basketball

Kvalifikacije za Mundobasket ulaze u samu završnicu, dilema je sve manje i manje, ali ih i dalje ima. Velika uzbuđenja slede u mečevima američkih kvalifikacija, a ljubitelji košarke u Srbiji se nadaju da većih uzbuđenja protiv Velike Britanije neće biti.... Sve utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Promo

ZAJEDNO UZ ORLOVE SA PLAZMOM

Litvanija, Grčka, Nemačka, Finska, Slovenija, Francuska, Litvanija, Crna Gora, Španija, Italija, Gruzija su obezbedile plasman na Mundobasket, a jedina dilema u Evropi je – Srbija ili Belgija.

Izabranici Svetislava Pešića 27. februara na svom parketu čekaju Veliku Britaniju, a pobeda garantuje mesto na Svetskom prvenstvu. Iznenađenju se nada Belgija, koja bi u tom slučaju, pobedom nad Turskom došla do planetarne smotre.

Dve dileme su rešene 26. septembra. Crna Gora je protiv Češke odigrala na izuzetno visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta, slavila je sa 88:70, drugi put uzastopno je stigla do Mundobasketa.

Za razliku od meča u Podgorici, gde se pitanje nije postavljalo ni jednog trenutka, u Tbilisiju je viđena drama, sa srećnim krajem po selekciju Gruzije koja je poražena od Islanda sa 80:77, ali je u gostima slavila sa 88:85, pa je stigla do cilja.

Kvalifikacije u Aziji, Australiji i Okeaniji su privedene kraju, a plasman na Mundobasket, obezbedile su selekcije Indonezije, Filipina i Japana koji će biti domaćini Svetskog prvenstva, odnosno Kina, Iran, Liban, Jordan i Novi Zeland.

Što se afričkih kvalifikacija tiče, mesto na Svetskom prvenstvu izborile su selekcije Obale Slonovače, Angole Egipta, Južnog Sudana i Zelenortskih Ostrva. Poslednje dve selekcije će debitovati na planetarnim šampionatima.

Ostala je poslednja runda u Americi. Plasman na Mundobasket obezbedile su selekcije SAD i Kanade, a u poslednjem kolu se očekuju velike borbe u svakom meču, jer u grupi E, tri selekcije imaju skor 8-3, a u grupi F, tri selekcije imaju skor 7-4.

Po tri selekcije iz obe grupe, uz najbolju selekciju na četvrtom mestu, izboriće plasman na planetarnu smotru.

Kvalifikacije, kao i Mundobasket, gledajte na našim kanalima.

Komentari

Vaš komentar