„Još učim šta Žoc traži od mene, ali u pravim sam rukama“

FIBA World Cup 23. nov 202114:06 > 14:51
Podeli:
Rodions Kuruc
foto: KK Partizan NIS

Košarkaška reprezentacija Letonije nalazi se zajedno sa Srbijom, Belgijom i Slovačkom u grupi A u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Ova baltička selekcija gostovaće Srbiji 25. novembra u prvom kolu kvalifikacija u prvom „prozoru“, a jedan od članova letonske selekcije je i prvotimac beogradskog Partizana Rodions Kuruc.

Govorio je Letonac i o svojoj ulozi u Partizanu u tekućoj sezoni.

Kvalifikacije za SP:

I dalje nisam razumeo kako trener Željko Obradović želi da me koristi i šta očekuje od mene. Razgovarali smo o tome na treninzima, ali i dalje nisam u potpunosti shvatio. Moje samopouzdanje je posle prethodne sezone u NBA bilo potpuno izgubljeno, ali sada sam u pravim rukama i sve je baš kako treba da bude. Što se tiče srpske reprezentacije, moram da kažem da će biti zanimljivo igrati protiv svojih saigrača. Dobio sam nekoliko poruka od prijatelja iz Srbije koji mi žele mnogo sreće, ali me podsećaju da ne smemo da pobedimo“, izjavio je šaljivo Rodions Kurucs za letonski Sports.

Kuruc je za zvanični sajt FIBA govorio o šansama svog tima protiv favorizovane Srbije.

Drago mi je što ću posle tolike pauze ponovo igrati za nacionalni tim, a naročito pošto će mi saigrač biti moj brat Arturas. Mi smo odrastali gledajući našu reprezentaciju. Mnogo bi nam značilo ako bismo se plasirali na Mundobasket. Ja uvek verujem da je to moguće – ja sam takmičarski nastrojen, pobednik sam po prirodi. Želim da pobedim na svim utakmicama koje igram“, izjavio je 23-godišnji Rodions Kuruc.

Imamo veoma dobar tim, naročito na bekovskim pozicijama. Zaista sam uzbuđen što ćemo igrati zajedno. Mislim da možemo da poremetimo račune favoritima. Razgovarao sam sa selektorom Lukom Bjankijem i zadovoljan sam poslom koji radi. To je velika promena za nas, u prošlosti smo uglavnom imali selektore iz naše zemlje“, izjavio je Partizanov Letonac.

Sve utakmice košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Komentari

Vaš komentar