Mulaomerović: Nema predaje, kadri smo da pobedimo u Švedskoj

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Švedske pobedili su u trećem kolu kvalifikacija za Mundobasket Hrvatsku u Zagrebu sa 70:64, pa sada, imaju skor od dve pobede uz jedan poraz, isto kao Slovenija i Finska, dok Hrvatska još uvek nije osetila slast pobede.

Izabranici Damira Mulaomerovića, koji je na mestu selektora zamenio Veljka Mršića, posle prvog FIBA prozora i poraza od Slovenije i Finske, nalaze se u teškoj situaciji, a plasman u glavnu rundu kvalifikacija, u kojoj će stići po tri selekcije iz grupa je pod velikim znakom pitanja. Samim tim, revanš u Norčepingu, nosi prefiks biti ili ne biti.

“Teška i tvrda utakmica. Bilo je energetski dosta zahtevno. Možda je imperativ pobede i veliki pritisak koji smo nosili na leđima učinio svoje. Bili smo isuviše nervozni tokom čitavog meča, a pomenuta nervoza sa sobom nosi i greške. Što se tiče energije, volje i želje, igračima zaista ne mogu ništa da zamerim. Borili su se od prvog do poslednjeg minuta, trebalo je malo više fokusa i pametnijih odluka”, naglasio je Damir Mulaomerović, pa nastavio:

fiba.basketball

“Nema vremena za tugovanje. Sada je bitno da se osvežimo, da maksimalno fokusirano uđemo u duel koji nas očekuje u Švedskoj. Pritisak je sada još veći, jer je pobeda jedina opcija, ako želimo, a želimo u glavnu rundu kvaifikacija. Biće pakleno teško stići do cilja, ali verujem da smo kadri da ostvarimo pobedu”.

Na pitanje, da li očekuje da će Hrvatska u revanšu biti jača za Krunoslava Simona i Marija Hezonju, Mulaomerović je rekao:

“Simon sigurno neće igrati u Norčepingu, a za Hezonju nemam odgovor još uvek.  Iluzorno je trošiti reči koliko bi nam značio Hezonja u duelu koji sledi, ali…”.

fiba.basketball

Hrvatska i Švedska će ponovo odmeriti snage 28. februara. Ovoga puta prednost domaćeg parketa će imati Šveđani, a pomenutu utakmicu, kao i sve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar