Mulaomerović: Sami sebe smo pobedili

FIBA World Cup 4. jul 20229:001 komentar
fiba.basketball

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović istakao je da je njegova ekipa "samu sebe pobedila" pošto je poražena 79-81 od Finske u Rijeci i ostala bez plasmana u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Hrvati su na nešto više od minuta do kraja meča imali vođstvo 78:70, ali su i to uspeli da prokockaju.

povezane vesti

Šta reći nakon ovakvog poraza. Sve smo imali u svojim rukama. Promašili smo 13 slobodnih bacanja što je previše za ovakvu utakmicu. Puno loših odluka u poslednjem minutu. Pobedili smo sami sebe. Nismo bili smireni na bacanjima. Rekli smo da lopta ide Bogdanoviću ili Hezonji i ne znam kako je završila kod Gnjidića. Ne krivim ga, mlad je, odrasta, ali teško je kad zbog toga ispadneš“ rekao je Mulaomerović i dodao:

Nemam zamerke na želju igrača. Svi smo potišteni, ja pogotovo, jer smo uložili jako puno energije da bismo pobedili u ovoj utakmici“.

Razočaran je bio i mladi Roko Prkačin.

Mislim da smo pokazali želju. Napravili smo neke greške u ključnim trenucima. Svi znaju što nam sledi. Moramo da se okrenemo onome što dolazi, Evrobasketu je u septembru. Moramo da dignemo glavu i okrenemo se budućnosti“ rekao je Roko Prkačin.

Komentari

Vaš komentar