NBA asovi u kvalifikacijama: Beli, Luka, Babo… Samo na SK!

FIBA World Cup 30. jun 20229:40 > 11:08
Podeli:
Xinhua via Guliver image

U četvrtak se nastavljaju kvalifikacije za Svetski kup u košarci 2023. godine, a nekoliko NBA igrača će biti u svojim nacionalnim timovima već u četvrtak.

Reprezentacija Srbije ima važan meč protiv Letonije u Rigi. Ekipa Svetislava Pešića će predvođena NBA igračima Nemanjom Bjelicom i Bobanom Marjanovićem igrati protiv ekipe koju su „orlovi“ dobili 101:100 u Beogradu minule jeseni. Meč je posebno bitan jer se samo rezultati sa Letonijom i Belgijom prenose u drugu fazu pa poraz svakako ne bi prijao. Letonci takođe imaju pomoć svog NBA igrača Davisa Bertansa, s tu su i dva igrača iz Evrolige Ronald Šmits i Arturs Kuruc.

Meč Letonije i Srbije gledajte na Sport Klubu 2 od 18 i 30. Od 20 i 15 počinje veliki regionalni derbi u Ljubljani između Slovenije i Hrvatske i meč gledajte na Sport Klubu 3.

VESTI IZ KVALIFIKAICJA

Meč je prebitan i za jedne i za druge. U Sloveniji se smatrate pravim srećnikom ako imate ulaznicu za ovaj događaj, a osim što je u timu Luka Dončić tu je i Goran Dragić koji se oprašta od nacionalnog tima. Slovenci jedino ne računaju na povređenog Klemena Prepeliča, a osim što će ovaj meč biti prava žurka za domaće takođe je i značajan jer oni imaju tek skor 2-2 i moraju do pobede kako bi bili konkurentni u narednoj fazi. Od nje su daleko Hrvati koji ne smeju više da gube mečeve, a u svom timu najviše će se uzdati u Bojana Bogdanovića, Anta Žižića i Ivicu Zubca.

Osim ova dva meča pratićete još duele Poljske i Izraela od 20 i 30 na Sport Klubu 8, Finsku i Švedsku gledajte na Sport Klubu 3 od 17 i 30, a Estoniju i Nemačku od 18 takođe na SK8.

Tokom dana na našim kanalima pratite mečeve iz Azije, a u noći četvrtak na petak tu su mečevi iz Amerike.

Komentari

Vaš komentar