“Nećemo u Tuzli braniti plus 19, želimo pobedu”

fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, čvrsto drže sudbinu u svojim rukama uoči poslednjeg FIBA prozora u kvalifikacijama za Mundobasket. Podsećanja radi, sve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba i Nove Sport.

Jedina opcija koja Crnu Goru ostavlja bez plasmana na Svetsko prvenstvo je poraz od Bosne i Hercegovine sa više od 19 poena razlike. Zatim poraz od Češke na svom parketu, uz pobedu BiH nad Mađarskom u gostima. Međutim, niko u državnom timu ne želi da se bavi kalkulacijama. Sve misli su usmerene ka 23. februaru i duelu u Tuzli, gde će Crna Gora imati prvu meč loptu. Pobeda vodi na Svetsko prvenstvo.

“U povoljnoj smo poziciji, mi se pitamo, ali nas očekuje mnogo posla i dva velike iskušenja na putu ka ostvarenju cilja, a to je plasman na Mundobasket. Bosna i Hercegovina je trenutno u mislima. Kada se završi duel u Tuzli, možemo da pričamo o Češkoj. Imamo problema sa sastavom tima, imamo problema sa povredama, ali imamo ekipu koja je odlučna u nameri da se bori od prvog do poslednjeg minuta, kao i uvek do sada”, naglasio je Nemanja Radović, uzdanica španse Mursije i reprezentacije Crne Gore, pa nastavio:

fiba.basketball

“Očekujem izuzetno čvrstu, tvrdu utakmicu. Bosna i Hercegovina će imati veliku podršku sa tribina, naš rival još uvek ima izglede da stigne do Svetskog prvenstva i jasno je da će sa mnogo motiva, energije i agresivnosti ući u duel koji sledi”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Nemanja je nastavio sa izlaganjem:

“Na pomenutu energiju i agresivnost moramo da odgovorimo istom merom, ako želimo, a želimo pobedu. Ne idemo u Tuzlu da branimo 19 poena prednost iz prvog duela, nego da stignemo do trijumfa, da obezbedimo mesto na planetarnoj smotri”.

fiba.basketball

U slučaju da Crna Gora pobedi u Tuzli, sve je gotovo, Crna Gora ide na Mundobasket. BiH će morati da pobedi Crnu Goru sa više od 19 razlike ukoliko želi, a očigledno je da želi da drži sudbinu u svojim rukama.

Ukoliko pobedi BiH sa manje od 19 poena razlike, moraće da pobedi Mađarsku u gostima, a da se nada porazu Crne Gore od Češke na svom parketu. U slučaju da BiH pobedi Crnu Goru sa više od 19 poena razlike, ponovo će morati da pobedi Mađarsku u gostima kako bi stigla do Svetskog prvenstva.

 

Komentari

Vaš komentar