“Odigrali smo hrabro i muški, jako na Portugaliju”

Podeli:
KSCG

Košarkaši Crne Gore uspeli su da naprave podvig, slobodno se može reći senzaciju. U oslabljenom sastavu, pobedili su Francusku u Podgorici sa 70:69, napravili su kapitalan korak ka plasmanu na Mundobasket.

U drugom meču grupe, Mađarska je posle neizvesne završnice pobedila Portugaliju sa 69:68, pa je uoči poslednjeg kola jasno da su plasman u glavnu rundu kvalifikacija obezbedili Francuska, Mađarska i Crna Gora. Ostaje da se vidi koliko će bodova preneti pomenute selekcije u glavnu rundu, u kojoj grupa, u kojoj se nalazi Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, BiH i Ćeška.

“Hvala Bogu i navijačima na pobedi koju smo ostvarili protiv košarkaške velesile kakva je Francuska. Navijači su napravili spektakularan ambijent, nastojali smo da se odužimo ljubiteljima sporta, koji su po paklenoj vrućini došli da nam pruže podršku, svesni da nam je ona neophodna”, naglasio je Nikola Ivanović, pa nastavio:

KSCG

“Nismo odigrali spektakularan meč, nije bilo mnogo toga lepog da se vidi, ali smo uradili sve što je bilo potrebno da stignemo do podviga. Bili smo agresivni u odbrani, zagrađivali smo reket, igrali hrabro u napadu, potukli smo se muški sa Francuzima. Na kraju smo imali i malo sreće, ali sreća prati hrabre, a mi smo to definitivno bili”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Nikola je nastavio sa izlaganjem:

fiba.basketball

“Odmah po završetku meča sa Francuskom, misli smo usmerili ka Portugaliji. Očekuje nas jako zahtevan rival, koji će kao i mi protiv Francuske, uraditi sve što je u njegovoj moći da stigne do pobede. Što se nas tiče, pristup i odnos prema rivalu mora da bude isti, borbenost takođe. U tom slučaju, verujem da ćemo ponovo obradovati ljubitelje košarke, da ćemo uspeti da napravimo još jedan korak ka ostvarenju sna, a to je plasman na Mundobasket”.

fiba.basketball

Utakmica između Portugalije i Crne Gore na programu je 4. jula, a kao i sve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket i meč iz Portugalije možete da pratite na kanalima Sport Kluba. Uoči poslednjeg kola prve faze, Francuska ima skor 4-1, Crna Gora i Mađarska 3-2, a Portugalija 0-5.

Komentari

Vaš komentar