Pešić: Oni su iskusniji, mi imamo veći potencijal

FIBA World Cup 27. nov. 202114:30
Podeli:
Svetislav Pešić
kss.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije je doputovala u Mons, gde će se u nedelju od 15.30 sastati sa domaćom selekcijom Belgije, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Srpski nacionalni tim će u subotu uveče imati trening u Mons areni, poslednji pred utakmicu drugog kola kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

U prvom kolu, Srbija je u hali „Aleksandar Nikolić“ savladala Letoniju sa 101:100, dok je Belgija savladala Slovačku u gostima sa 83:57.

Kvalifikacije za SP:

„Očekuje nas jedna vrlo neizvesna utakmica iz nekoliko razloga. Prvo, Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Gaje apsolutno drugačiji način i stil igre u odnosu na ono što smo videli na poslednjoj utakmici protiv Letonije. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, igrača koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju. Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati“, rekao je selektor Svetislav Pešić i dodao:

„Smailagić neće moći da igra zato što je doživeo povredu. Zbog toga smo reagovali i priključili Petruševa. Videćemo koliko ćemo moći da na njega računamo jer je praktično došao sinoć, danas će trenirati sa ekipom. Njega smo pozvali ne samo zbog ove utakmice koja je izuetno važna, nego smo ga pozvali jer je on jedan od igrača na koje moramo u budućnosti da računamo“.

Centar Orlova Dušan Ristić očekuje da tim odigra još bolje nego u duelu s Letonijom.

„Očekuje nas utakmica sa veoma dobrom i disciplinovanom reprezentacijom Belgije. Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku u utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, i očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu”, istakao je Ristić.

Tri prvoplasirane reprezentacije idu u drugu fazu, gde se stvaraju nove grupe od po šest timova, uz prenošenje bodova, a po tri reprezentacije iz novoformiranih grupa plasiraće se na Mundobasket.

Komentari

Vaš komentar