Pešić: Tražim da svako dâ najviše što može

FIBA World Cup 29. jun 202213:49 > 13:541 komentar
Podeli:
Svetislav Pešić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak gostuje Letoniji u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Meč u Rigi je u 18 i 30 i gledaćete ga na Sport Klubu 2, a tamo će izabranici Svetislava Pešića otići iz Niša gde su se prethodnih dana pripremali. Potom im sledi poslednji meč u prvoj fazi protiv Belgije i to baš u niškom "Čairu".

Srbija za sada ima skor 3-1 u grupnoj fazi, ali neće sve rezultate preneti u narednu. Naime rezultati iz mečeva sa poslednjeplasiranom Slovačkom se neće važiti u nastavku kvalifikacija pa zato su pobede protiv Letonije i Belgije u poslednja dva kola nužne.

„Orlovi“ najpre igraju protiv Letonaca u Rigi, a tu ekipu su pobedili u Beogradu 101:100.

VESTI O "ORLOVIMA"

„Treba znati da će oni biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se ukrstimo sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato je ova utakmica ne odlučujuća, ali veoma važna. Mi smo radili veoma dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je taj entuzijazam i želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe. To je i ono što ja od ove ekipe tražim. Ne pobedu, nego da svako da ono što najviše u ovom trenutku može za ekipu. To će po meni biti dovoljno da napravimo uslove kako bi sa puno samopouzdanja ušli u utakmicu i završili utakmicu“, kazao je Svetsilav Pešić.

Jedan od najstandardnijih u ovim kvalifikacijama je Marko Jagodić-Kuridža koji je baš Letoncima dao ključan koš za pobedu u hali „Aleksandar Nikolić“ minule jeseni.

„Utakmica jeste u istoj grupi i istom takmičenju, ali su sastavi obe reprezentacije u velikoj meri izmenjeni. To je specifično za ovaj sistem takmičenja, ali tako je kako je i toga smo bili svesni i pre samog početka. Mi smo za ovo vreme koliko smo zajedno pokušali da se što bolje pripremimo i uigramo. O Letoniji ne treba trošiti reči, videli smo u Beogradu koliko su opasni, a sada će, siguran sam, biti još opasniji. Ipak, svesni smo da imamo svoje adute, kao i šta bi nam pobeda u Rigi donela pred nastavak takmičenja. Idemo tamo sa željom da odigramo najbolju moguću utakmicu i damo sve da se u Niš vratimo sa drugom pobedom nad istim rivalom“, kazao je Jagodić-Kuridža.

Utakmicu Letonija Srbija možete da pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar