Poceko: Ceo fudbal će stati, a EL ne može na nedelju dana

FIBA World Cup 11. nov 202214:563 komentara
AP Photo/Luca Bruno via Guliver image

Selektor italijanske košarkaške reprezentacije Đanmarko Poceko pokazao je koliko je ljut zbog toga što ne može da ima najbolje igrače na raspolaganju u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Italija ima mečeve sa Španijom kod kuće i sa Gruzijom u gostima.

Posle odlične igre na Evrobasketu Italijani imaju i lepu situaciju u svojoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo. Zajedno sa Španijom drže vrh tabele i baš će „crvena furija“ biti protivnik u Pezaru u jednoj od većih košarkaških dvorana u Italiji.

„Znam da bi svi došli u Pezaro da igraju pred 10 hiljada navijača. Svi bi voleli da vide 12 igrača sa Evrobasketa ali nemoguće je u ovom sistemu. Ne mogu više da žutim. Poludeću zbog pomisli da moji momci ne mogu da igraju zajedno. Nikad nisam verovao da ću u ovoj ulozi imati toliko problema. Sa kolegama ne mogu da napravim kontakt, ne žele svi da razgovaraju o tome. Ima više saosećanja među igračima nego među predsednicima, menadžerima, trenerima. Previše su fokusirani na sebe“, kaže Đanmarko Poceko.

Italijanski selektor je morao da sastavi ekipu u kojoj od evroligaša ima samo igrače iz Virtusa i Armanija i pri tom su to momci koji ne igraju mnogo u tim ekipama.

„U fudbalu cela planeta će stati zbog Svetskog prvenstva. U košarci niko ne staje i svi krive FIBA prozore, ali Evroliga bi takođe mogla da stane na jednu nedelju“, rekao je Poceko.

Komentari

Vaš komentar