„Popović neće igrati, nema lakih rivala, cilj je pobeda“

Podeli:
KSCG

Izabranici Boška Radovića, košarkaški Crne Gore, nisu uspeli da naprave podvig protiv Francuske u Pou, a bili su jako blizu. Poraženi su posle neizvesne završnice sa 73:67, ali nemaju vremena za tugovanje, jer ih već 29. novembra, sa početkom u 18 časova i 30 minuta očekuje duel sa Portugalijom. Utamicu možete da pratite na Sport Klubu 1.

Problema u prvom prozoru ima mnogo, baš mnogo. I pre duela sa Francuskom i Portugalijom, znalo se da u sastavu tima neće biti Nikole Vučevića i Marka Simonovića, ali se nije očekivao izostanak Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Marka Todorovića, Jovana Kljajića, Igora Drobnjaka, Vasilija Baćovića.

Sve utakmice košarkaške reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Mundobasket ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Sada je sa spiska za meč protiv Portugalije otpao i Petar  Popović koji ima povredu kolena i neće moći da pomogne timu u duelu koji sledi, u duelu u kojem se pobede nameće kao imperativ.

KSCG

„Petar Popović neće moči da igra protiv Portugalije, što je još jedan u nizu pehova koji su nas zadesili. Nemamo vremena za ozbiljan rad i pripremu. Iza nas je težak meč protiv Frncuske, velika potrošnja i žal što dobru igru sve do same završnice nismo uspeli da krunišemo iznenađenjem i podvigom. Sada je primarno da se osvežimo od napornog puta i utakmice, da zbijemo redove i uradimo sve što je u našoj moći da stignemo do pobede“, naglasio je selektor Crne Gore, Boško Radović, pa nastavio:

„Nema više naivnih i lakih rivala u svetu košarke. Portugalija je poražena od Mađarske posle meča na jednu loptu. Želimo pobedu, ali smo svesni da moramo da odigramo na istom nivou kao protiv i Francuske. Imamo dosta samopuzdanja posle duela u Pou. Očekujem podršku navijača, očekujem veliku borbu, a kao i svi u timu, uprkos problemima koje imamo, očekujem pobedu u duelu koji sledi“.

fiba.basketball

Utakmica između Crne Gore i Portugalije na programu je 29. novembra sa početkom u 18 časova i 30 minuta. U drugom meču grupe, snage će odmeriti Mađarska i Francuske, a sve utakmice u kvalifikacijama na Mundobasket, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Podsećanja radi, plasman u drugu, odnosno glavnu rundu kvalifikacija, izboriće tri selekcije, a svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti, jer se bodovi iz prve, prenose u glavnu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Komentari

Vaš komentar