Rusov Kazahstan slavio u Siriji, Toromanova selekcija na -46

FIBA World Cup 29. nov. 202119:19 > 19:30
Podeli:
košarkaška reprezentacija Kazahstana
fiba.basketball

U ponedeljak su u azijskoj grupi na programu bile kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine – Liban i Iran su u drugom kolu grupne faze demonstrirali klasu i više nego ubedljivim pobedama „očitali lekciju“ rivalima, a do trijumfa su došle i selekcije Saudijske Arabije i Kazahstana.

Liban je na domaćem terenu u gradu Zuk Mikael ubedljivim rezultatom 110:64 porazio Indoneziju, koju je sa klupe predvodio selektor Rajko Toroman.

Povezano:

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Arkadži sa 19 poena, a Madžok je imao 18 poena i 11 skokova. Indonežane je sa 20 poena i 6 skokova predvodio Džavato.

U drugom meču koji se igrao u C grupi Saudijska Arabija je na domaćem parketu u Džedi rezultatom 72:64 savladala Jordan. Najbolji kod Saudijaca bio je Abdel Gabar sa 15 poena i 10 skokova, a Almarvani dodao je 15 poena i 6 skokova. U Jordanu je Abu Havas meč završio sa 18 poena.,

Posle dva kola Liban je prvi u grupi sa dve pobede, Saudijci i Jordanci imaju 1-1, dok je Indonezija oba puta poražena. U narednom kolu igraju Jordan – Liban i Saudijska Arabija – Indonezija.

Iran je u Manami potvrdio ulogu velikog favorita i rezultatom 100:64 porazio domaći Bahrein. Jahčalide je ubacio 22 poena za persijski tim, a Kovaid je u Bahreinu dodao 17 poena.

Kazahstan, koji sa klupe predvodi srpski trener Darko Ruso, u Damasku je rezultatom 81:71 pobedio Siriju uz 24 poena i 7 skokova Bikova, a Hinton je za Sirijce ubacio 32 poena.

Iran i Kazahstan u D grupi imaju po dve pobede, a Sirija i Bahrein su oba puta poraženi. U narednom kolu igraju Iran – Kazahstan i Bahrein Sirija.

Komentari

Vaš komentar