Sjajan debi Zorana Lukića: Zbornaja dominantna protiv Azura

FIBA World Cup 26. nov. 202122:27 > 23:581 komentar
Podeli:
Zoran Lukić
fiba basketball

U derbiju Grupe H Rusija je na debiju novog selektora Zorana Lukića savladala Italiju 92:78.

Evropa

Meč u Sankt Peterburgu razrešenje je imao tek u poslednjih 10 minuta. Tu četvrtinu Rusija je dobila 28:19 i osigurala pobedu na startu kvalifikacija na deobiju novog selektora.

Kod pobednika Astapkovič je bio najefikasniji sa 21 poenom, uz pet skokova, dok je Toropov dodao 17. Na drugoj strani Tonut je zabeležio 20 poena uz šest asistencija, a Tesitori 19 poena uz šest skokova.

U drugom susretu ove grupe Island je u gostima savladao Holandiju 79:77. U narednom kolu Rusija u derbiju dva pobednika prvog kola u ponedeljak dočekuje Island, dok Italija dočekuje Holandiju.

Afrika

Odigrani su mečevi u grupama A i C. U Grupi A Zelenortska Republika savladala je kod kuće Nigeriju 79:71, dok je Mali takođe kao domaćin savladao Ugandu 76:66. U narednom kolu već u subotu Mali dočekuje Nigeriju, a Uganda Zelenortsku Republiku.

U Grupi C takođe su u oba meča slavili domaćini. Gvineja je pobedila Centralnoafričku Republiku 76:71, a Obala Slonovače u pravoj drami Angolu 57:56. U narednom kolu u subotu Angola dočekuje Gvineju, dok Obala Slonovače gostuje Centralnoafričkoj Republici.

Austroazija

Na programu su bili mečevi u grupama C i D. U sva četiri meča slavili su domaći timovi. U Grupi C Liban je razbio Indoneziju 96:38, dok je Jordan savladao Saudijsku Arabiju 68:61. U narednom kolu u ponedeljak sastaju se isti rivali, samo sa zamenjenim domaćinstvima.

U Grupi D Iran je pobedio Bahrein 82:66, dok je Kazahstan savladao Siriju 84:74. Naredni mečevi istih rivala su u ponedeljak.

Amerika

Odigrana su oba meča u Grupi B. Slavil isu favoriti i to na svom terenu. Brazil je pobedio Čile 77:53, dok je Urugvaj bio bolji od Kolumbije 83:75. Već u subotu na programu su revanši između istih protivnika.

Odigran je i jedan meč Grupe A. Venecuela je savladala Panamu 77:56.

Komentari

Vaš komentar