Šta Srbiju čeka na putu do Mondijala? Letonci i Grci odmakli

FIBA World Cup 30. jun 202222:30 > 01. jul 2022 9:037 komentara
Podeli:
FIBA

Srbija najpre mora da ostvari trijumf protiv Belgije u “Čairu” u nedelju, a potom Orlove čekaju teški mečevi u drugoj fazi, protiv Grčke, Turske i Velike Britanije.

Srbija je porazom od Letonije zakomplikovala sebi put do Svetskog prvenstva, koje će od 25. avgusta do 10. septembra naredne godine biti održano u tri azijske zemlje, Indoneziji, Japanu i Filipinima. 

Do kraja prve faze Orlovi će igrati protiv Belgije, u nedelju 3. juna u niškom “Čairu”. Podrazumeva se da će pobeda biti imperativ, i da bi selekcija Svetislava Pešića sa skorom 2-2 u drugoj rundi zadržala šanse za plasman na Mondijal. U protivnom, još jedna senzacionalna pobeda Belgijanaca, znatno bi suzila put Srbiji ka Mondijalu. 

Kad već pominjemo Belgiju, ona je trijumfom protiv Slovačke overila plasman u drugu rundu. I dodatno zagorčala život Orlovima, s obzirom na to da su u Monsu poraženi (73:69), kao što smo već rekli i taj poraz im se piše na startu druge runde.

Rivali Srbiji biće Grčka, Turska i Velika Britanija, s obzirom da je Rusija zbog dobro poznatih dešavanja diskvalifikovana iz kvalifikacija. Samim tim, FIBA je odlučila da se u drugoj fazi brišu mečevi sa poslednjom selekcijom u grupi, a u našem slučaju to je Slovačka, koja za sada ima svih pet poraza.

Najbolju poziciju uz Letoniju u drugoj rundi imaće Grčka, koja prenosi tri pobede i samo jedan poraz. Od velike važnosti će biti duel Velike Britanije i Turske u Njukaslu, za sada obe selekcije imaju po jednu pobedu. 

I grupa:

Grčka 3-1 (+23)

Letonija 3-1 (+12)

Turska 1-2 (+7)

Belgija 1-2 (-2)

Srbija 1-2 (-10)

Velika Britanija 1-2 (-30)

Napomena: Plasman na Mondijal ostvariće tri prvoplasirane selekcije iz I grupe.

Mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pratite na Sport Klubu uz SBB ukoliko još niste korisnik SBB usluga – put EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaves u narednih 30 dana.

Komentari

Vaš komentar