„Stranac u reprezentaciji? Treba i to da bude na stolu“

FIBA World Cup 29. avg 202218:0832 komentara
Podeli:
Luka Pavićević
Printscreen

Za razliku od većeg dela košarkaške javnosti koja smatra da reprezentaciji Srbije nije potreban stranac, Luka Pavićević ističe da ne treba otpisati tu opciju.

Gostujući na Sport Klubu, dokazani igrač i trener rekao je da bi u Savezu trebalo da razmisle o tome da li je nužno da se određene pozicije u timu pojačaju igračem sa strane.

„Najlakše je krenuti emotivno, setiti se Teove izjave ‘Ja neću da igram ako dođe stranac’ i našeg busanja da smo mi takva sila da nam nikada neće trebati stranac.

Ja mislim da bi na sport trebalo gledati drugačije. Ne govorim uopšte da bi trebalo da uzimamo stranca, ali da bi to trebalo da bude na stolu. Mi kao reprezentacija moramo da povedemo računa da budemo na velikim takmičenjima. Imamo takav kvalitet da treba da smo stalno na Svetskim Prvenstvima i Olimpijskim Igrama u kontinuitetu. Do te tačke treba da dođemo sa našim igračima.

Ali moramo da se zapitamo: Da li imamo igrača na toj poziciji ili ne? Jer lanac je jak onoliko je koliko je jaka najslabija karika. On će tu da pukne. Na toj karici će da se ne napravi određen rezultat koji će da košta celu košarkašku priču.

POVEZANO

FIBA je donela to pravilo, ono je na stolu. Mnoge sile su ga izbegavale, ali sada su počele da ga primenjuju. Treba saslušati i igrače, Teovo mišljenje delio je i Rudi Fernandez, pa se predomislio. Nama fali to neko telo u Savezu koje bi se pojavilo i pričalo bez emocija.

Svi nacionalni timovi osim Srbije i Litvanije koriste strance. Ne kažem da bi i mi trebalo to da radimo, ali ta situacija je na stolu. Ja bih svakako predložio da se postavi to telo koje je postojalo u doba Jugoslavije, stručni savet koji će pomagati rukovodiocima u Savezu. Da stvari gledaju iz šire perspektive“.

Pavićević je govorio i o razlazu Miloša Teodosića sa reprezentacijom.

„Ako je trener reprezentacije iz nekog razloga odlučio da je najbolji tim bez Tea, onda smatram da je to i validno da se sprovede. Međutim, mislim da Teo nije igrač koji dolazi na pripreme da se dokazuje. Teo je sa 15 godina ušao u reprezentaciju, odazvao se na svaku akciju. Od njega se ne oprašta na polovini priprema, iz kafane s drugovima ili putem Tvitera. To je momak kome svi dođemo na oproštaj, na jednom jarbolu se diže zastava, na drugom njegov dres“ poručio je Pavićević.

Komentari

Vaš komentar