Prekid u Čairu, Belgijanci ne žele da igraju u ponedeljak!

FIBA World Cup 3. jul 202221:57 > 22:5036 komentara
Podeli:
FIBA

Zbog nestanka električne energije, odnosno pada napona u hali "Čair", utakmica između Srbije i Belgije trebalo bi da bude nastavljena u ponedeljak od 19 časova.

Utakmica Srbije i Belgije prekinuta je posle dva minuta, pri vođstvu gostiju od 6:3, zbog nestanka električne energije. Posle čekanja od skoro sat vremena, procenjeno je da nema uslova za nastavak susreta. Utakmica bi trebalo da bude nastavljena u ponedeljak od 19 časova.

U međuvremenu, kako javljaju izveštači Sport kluba sa lica mesta, Belgijanci su saopštili da ne žele da igraju u ponedeljak. S obzirom da je FIBA već donela odluku, ukoliko se rival ne pojavi u zakazano vreme, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Srbije.

Dugo je trajao prekid, akteri iz oba tima, sudije i delegati su imali želju da nastave utakmice, ali je posle gotovo sat vremena procenjeno da za to nema adekvatnih uslova. Uz ogromno nezadovoljstvo publike, zvanični spiker saopštio je da će utakmica biti nastavljena u ponedeljak od 19 časova.

Srbija će, to je od ranije poznato, igrati u drugoj fazi evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Za Orlove ta druga faza praktično je počela utakmicom u “Čairu” protiv Belgije, s obzirom da će se bodovi protiv ove selekcije, koja je uz Letoniju i selekciju Svetislava Pešića izborila plasman u dalji tok kvalifikacija. Na žalost, ta utakmica trajaće dva dana.

Sve slabosti Orlova, a bilo ih je prilično tokom kvalifikacija, isplivale su na površinu upravo protiv Belgije u Monsu, u duelu u kojem je Srbija imala ogroman pad u drugom poluvremenu. 

Tada im nije bilo dovoljno 12 poena prednosti na odmoru, nešto slično ponovilo se i protiv Letonije, kad je Srbija posle sasvim solidnog prvog, odigrala očajno drugo poluvreme. 

Sada u rasprodatom “Čairu” Orlovi protiv Belgije jednostavno moraju da idu na pobedu. Prenos ovog meča možete da gledate na Sport klubu 2 od 21 čas, sat vremena ranije počinje studio posvećen ovoj utakmici sa našom novinarkom Aleksandrom Radivojević. Tekstualni prenos meča Srbija – Belgija možete da pratite na našem blogu uživo. 

Uživo iz Čaira, Srbija - Belgija

Komentari

Vaš komentar