Obradović, Bodiroga, Spanulis na sahrani Janakopulosa

Grčka 26. mar 201915:13 > 15:21
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

U Atini je sahranjen nekadašnji predsednik Panatinaikosa Tanasis Janakopulos, a toj ceremoniji prisustvovali su mnogi ljudi iz sveta košarke i veliki broj bivših trenera i igrača atinskog tima.

Nekadašnji predsednik Panatinaikosa Tanasis Janakopulos preminuo je 19. marta, a u utorak je sahranjen u Atini. Sahrani je prisustvovao dugogodišnji trener Panatinaikosa Željko Obradović, koji je sarađujući baš sa Tanasisom ostvario velike uspehe u ovom klubu. Na sahrani je bio i nekadašnji košarkaš PAO i sadašnji igrač najvećeg rivala Olimpijakosa Vasilis Spanulis, a bili su prisutni i Dimitris Dijamantidis, Dejan Bodiroga, nekadašnji trener Ćavi Paskval. 

Ako provedete 13 godina života sa jednom osobom koja vam je pomogla u svemu, to je nešto zbog čega mi je veoma žao. On je bio velika osoba koja mi je pomagala sve vreme, i ne samo meni. Pomagao je svima sa kojima je radio. Svi će se sigurno sećati šta je on uradio za košarku, posebno za Panatinaikos“, rekao je Željko Obradović nedavno povodom smrti Tanasisa Janakopulosa. 

Panatinaikos je pod vođstvom Tanasisa Janakopulosa osvojio šest puta titulu prvaka Evrope, a Željko Obradović je ekipi doneo pet evropskih titula. PAO je u vreme Tanasisa Janakopulosa osvojio 13 puta grčko prvenstvo.