Janakopulos igračima: Niste imali m*da da se izvinite

Grčka 12. nov. 20192:05 > 2:09
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je oštro kritikovao svoje igrače posle poraza u Kupu Grčke od Promiteasa. Prvi čovek Panatinaikosa je poznat po kontroverznim izjavama, a osim što napada čelnike drugih klubova često je na sličan način oštar prema svojim košarkašima.

Dimitris Janakopulos je tako i pre nekoliko godina terao igrače kluba da se u Atinu iz Istanubula vraćaju autobusom posle poraza od Fenerbahčea, što su neki igrači odbili. Sada je Dimitris opet bio veoma oštar prema igračima koji su za sada izgleda izbegli novčane kazne kojima je šef PAO takođe pribegavao.

Ono što mi smeta da niste imali m*da da se izvnite navijačima i organizaciji. Izgubili ste od tima čiji je ukupni budžet manji od vrednosti vaših patika. Sramota za organizaciju, morate da shvatite za kakav tim igrate„, rekao je Janakopulos na treningu ekipe posle poraza u Kupu Grčke od Promiteasa.

Odgovor igrača usledio je veoma brzo i to na zvaničnom sajtu kluba.

Želimo da se izvinimo navijačima i predsedniku zbog našeg nastupa protiv Promiteasa. Ispadanje je neprihvatljivo i obećavamo da ćemo promeniti igru u utakmicama koje slede„, navodi se u saopštenju igrača.

Pozicija trenera Argirisa Pedulakisa nije ugrožena jer ekipa ima solidan učinak u Evroligi i to sa četiri trijumfa iz sedam mečeva. Naredni rival PAO je ekipa Albe.

Što se tiče Promiteasa, taj tim iz Patre je prošle godine imao najbolju sezonu, ponajviše zbog odustajanja Olimpijakosa od grčke lige. Ove godine tim igra solidno u Evrokupu i s obzirom na to da je u dobroj formi, nije sasvim iznenađenje što su „uhvatili Zelene na spavanju“.