Barcokas: Printezis je najbolji lider sa kojim sam radio

Grčka 28. maj 202215:02 > 15:101 komentar
Podeli:
Jorgos Barcokas, Jorgos Printezis
Euroleague via Getty

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je pred početak polufinalne serije domaćeg prvenstva protiv Promiteasa da je njegov tim spreman da odgovori na najveće izazove u sezoni, a posebno je istakao i lidera tima Jorgosa Printezisa.

„U ovom trenutku imamo 67 ili 68 odigranih utakmica. To je mnogo i za mnogo bolje ili gore timove, koji se takmiče u Evroligi ili ne. Verujem da samo pravi šampioni, ne samo oni koji su osvojili trofej, nego oni koji imaju stav šampiona, mogu da igraju dobro do 15. juna“, rekao je Barcokas i dodao:

„To zahteva veliki profesionalizam. To je zahtevna stvar sada – da ostanemo ozbiljni, fokusirani, da budemo najbolja verzija sebe, da se držimo u svlačionici. I dajte mi malo prostora da pohvalim. Jorgos Printezis je najbolji lider sa kojim sam ikada radio u nekom timu. Ne govorim ovo da bih mu laskao. Nikada ne govorim lično i pojedinačno o igračima. On je dao ogroman doprinos timu. Znate da u svakom timu postoje padovi, momenti sebičnosti, to stvara poteškoće. Njegova uloga i doprinos su bili mnogo značajni za to što je Olimpijakos postigao dva od tri zacrtana cilja ove sezone“.

Barcokas se osvrnuo i na svoj prošli mandat u Olimpijakosu.

„Jedino za čim žalim u svom prošlom boravku u Olimpijakosu je to što u finalu Kupa Grčke protiv Panatinaikosa nisam pitao vlasnike da povučem tim sa parketa kada je baklja pala na teren i udarila Kajla Hajnsa. Po prvi put sam tada video strah u očima svojih igrača, dok je Hajns bio ošamućen. Trebalo je nekako da lupim šakom o sto, ali to nisam učinio“.

Prva utakmica između Olimpijakosa i Promiteasa igra se u ponedeljak od 19 sati.

Komentari

Vaš komentar