Rimac: Da odbranimo Kup, motivišemo ostale ekipe

Hrvatska 11. feb 201916:40 > 16:42
Podeli:
ABA, Mornar/MEDIA Pro

Od 13. do 16. februara u Splitu će biti održan Kup Krešimira Ćosića, na kome će Cedevita u četvrtfinalu odmeriti snage sa Zabokom.

Ekipa Slavena Rimca će u sredu odigrati prvi meč od 18 časova. U 13 časova je na programu duel između Cibone i Škrljeva, u 15 i 30 igraju Zadar i Bosko, a od 20 časova i 30 minuta Split i Gorica.

Sigurno je da smo ušli u jednu fazu gde je svaka utakmica i svaka pobeda bitna. Sada nas očekuje Kup, gde imamo velika očekivanja. Branimo trofeje od prethodnih godina. Sigurno ćemo svakoj ekipi, a pre svega Zaboku u prvoj utakmici, biti veliki motiv. Mi moramo da budemo spremni na čvrstu i brzu igru, koja je malo drugačija od onih protiv kojih smo do sada igrali. Mislim da nam neće biti lako, ali isto tako mislim da imamo kvalitet da odigramo dobre utakmice. Idemo jednu po jednu i videćemo šta će nam to doneti“, istakao je trener Cedevite Slaven Rimac.

Ekipa Cedevite brani trofej Kupa ove sezone, koji je osvojila i u pet proteklih sezona.

Mislim da nas svaka ekipa posmatra iz nedelje u nedelju. Biće možda malo drugačije nego u prvenstvu, s obzirom na to da smo u većini susreta do sada igrali sa našom ekipom, koja je igrala hrvatsko prvenstvo, ali i nama će biti potrebna neka adaptacija jer je ipak to malo drugačija igra, mnogo brža, sa mnogo više šuteva, možda čak i manje postavljena u odnosu na neke ekipe sa kojima smo igrali„, dodao je Rimac.