Osijek spasio čast gostiju, Grušanović solidan

Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

U drugom kolu hrvatske Premijer lige domaćini su zabeležili ubedljive pobede, a čast gostiju spasila je ekipa Osijeka. Postignuti su sledeći rezultati: Gorica - Alkar 90:73, Škrljevo - Zadar 90:79, Sonik Puntamika - Šibenka 63:49, Zabok - Osijek 73:94.

Gorica je posle izjednačene borbe u prvoj četvrtini stekla dvocifrenu prednost, koja je u trećoj deonici iznosila 21 poen. Međutim, Alkar je uspeo da stigne nadomak preokreta, na svega poen zaostatka (64:63), posle čega su se domaći trgli i ponovo odmakli na bezbednu rezultatsku distancu (90:72).

U pobedničkom timu najbolji je bio Marko Baković sa 23 poena i 9 skokova, a kod poraženih Roko Gizdavčić sa 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije.   

Škrljevo je savladalo Zadrane posle bolje igre i vođstva u većem delu susreta. Gosti su učinili meč zanimljivim na kraju trećeg perioda izjednačivši rezultat na 63:63, ali domaći su veoma brzo sredili redove.

Škrljevo su do pobede predvodili Josip Barnjak sa 27 koševa, 9 skokova i 3 asistencije i Toni Jelenković sa 23 poena i 6 skokova, dok je za Zadar Domagoj Vuković upisao 16 poena i 8 skokova.

Sonik je očitao lekciju Šibenki, sve vreme susreta je imao osetno preimućstvo, koje je u trećoj deonici iznosilo maksimalnih 24 poena (46:22).

Tandem Marčinović – Vučić postigao je po 21 poen, s tim što je ovaj prvi uknjižio dabl – dabl sa 16 skokova, čemu je dodao i 4 asistencije. Kod gostiju niko se nije izdigao iz sivila.

Osiječani su sigurnom igrom u Zaboku ubedljivo porazili domaćina. Vođstvo gostiju je posle „plus 12“ na poluvremenu skočilo i do 21 poena, od čega se domaći nisu oporavili do kraja meča.

U ekipi Osijeka, Šime Lovre Lisica je postigao 18 poena i dodao 5 skokova i 6 asistencija, a Mladen Grušanović je uz 10 poena imao 4 skoka i 2 asistencije, dok je Veljko Budimir iz Zaboka zabeležio 19 poena, 3 skoka i 2 asistencije. 

Tabela: Osijek, Gorica i Škrljevo 2-0, Zadar i Sonik Puntamika 1-1, Cibona i Cedevita 1-0, Šibenka, Zabok i Alkar 0-2, Split i Furnir 0-1.

Komentari

Vaš komentar