Milano pao u Pezaru, 40 poena Parksa malo za pobedu

Podeli:
Soobum Im-USA TODAY Sports

Od preostalih utakmica 14. kola italijanske Serije A, igranih u nedelju, na dve su odluke o pobedniku pale u produžecima. Postignuti su ovi rezultati: Pezaro - Milano 85:82 (77:77), Sasari - Trentino 88:80, Napoli - Fortitudo 86:89, Breša - Brindizi 88:67, Trst - Ređo Emilija 83:85 (70:70).

Favorizovani tim MIlana se spotakao na gostovanju u Pezaru i doživeo drugi ovosezonski poraz u nacionalnom šampionatu. Pezaro, ne samo što je pošteno namučio lidera, nego ga je u produžetku i dokrajčio.

Povezane vesti

Domaći su od starta zapretili, dopustili Milanezima da samo dva puta povedu u prvih 10 minuta igre i sačuvali jednocifrenu prednost sa kraćim prekidima do starta četvrte četvrtine. Izabranici trenera Etorea Mesine su tada preokrenuli rezultat u svoju korist, ali je na kraju regularnog dela bilo 77:77. U produžetku je bila slična priča, posle 82:79 za Milano, Pezaro je okrenuo na konačnih pobedničkih 85:82.

Mateo Tambone iz Pezara je zabeležio 21 poena, skok i asistenciju, a Devon Hol iz Milana 15 poena i 3 skoka i 2 asistencije.

Sasari i Trentino su se smenjivali u periodima dobre igre, dok domaći nisu u drugom poluvremenu sredili redove i odmakli na 57:41. Međutim, uporni gosti su ubrzo izjednačili na 66:66 i prešli u vođstvo, ali je Sasari tada krenuo u odlučujući juriš i relativno lako pobedio. U pobedničkom timu Džerald Robinson je meč završio sa 22 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a Džordan Kerolajn u dresu Trentina je na kontu imao 18 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Fortitudo je većim delom susreta bio bolji od Napolija i to je krunisao pobedom, istina, tesnom posle visokog vođstva. Za Bolonjeze je Džabril Daram upisao 24 poena, a Pjetro Aradori 20.

S druge strane Napolitancima nije pomogla fantastična dabl-dabl partija Džordana Parksa, koji je nanizao čak 40 poena i 15 skokova i 3 asistencije.

Breša je pregazila ekipu Brindizija, koja je pružala otpor samo u prvoj četvrtini.

U pobedničkom sastavu Keni Gabriel je ubacio 21 poen, a Nazaret MItru-Long 22, dok je Rikardo Viskonti za poražene upisao 13 poena.

Pezaro, ne samo što je pošteno namučio lidera, nego ga je u produžetku i dokrajčio. Favorizovani tim MIlana se spotakao na gostovanju u Pezaru i doživeo drugi ovosezonski poraz u nacionalnom šampionatu.

Domaći su od starta zapretili, dopustili Milanezima da samo dva puta povedu u prvih 10 minuta igre i sačuvali jednocifrenu prednost sa kraćim prekidima do starta četvrte četvrtine. Izabranici trenera Etorea Mesine su tada preokrenuli rezultat u svoju korist, ali je na kraju regularnog dela bilo 77:77.

U produžetku je bila slična priča, posle 82:79 za Milano, Pezaro je okrenuo na konačnih pobedničkih 85:82.

Mateo Tambone iz Pezara je zabeležio 21 poena, 1 skok i 1 asistenciju, a Devon Hol iz Milana 15 poena i 3 skoka i 2 asistencije.

Sasari i Trentino su se smenjivali u periodima dobre igre, dok domaći nisu u drugom poluvremenu sredili redove i odmakli na 57:41. Međutim, uporni gosti su ubrzo izjednačili na 66:66 i prešli u vođstvo, ali je Sasari tada krenuo u odlučujući juriš i relativno lako pobedio.

U pobedničkom timu Džerald Robinson je meč završio sa 22 poena, 4 skoka i 6 asistencija, a Džordan Kerolajn u dresu Trentina je na kontu imao 18 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Fortitudo je većim delom susreta bio bolji od Napolija i to je krunisao pobedom, istina, tesnom posle visokog vođstva. Za Bolonjeze je Džabril Daram upisao 24 poena, a Pjetro Aradori 20. S druge strane, Napolitancima nije pomogla fantastična dabl-dabl partija Džordana Parksa, koji je nanizao čak 40 poena i 15 skokova i 3 asistencije.

Breša je pregazila ekipu Brindizija, koja je pružala otpor samo u prvoj četvrtini. U pobedničkom sastavu Keni Gabriel je ubacio 21 poen, a Nazaret MItru-Long 22, dok je Rikardo Viskonti za poražene upisao 13 poena.

A pobednik duela Trst – Ređo Emilija odlučen je u produžetku, posle kojeg su se gosti radovali. Inače, u prvom periodu ovog meča bila je rezultatska klackalica, zatim, na poluvremenu 40:33 za domaće, a takav odnos snaga viđen je i u trećoj četvrtini. Kada je Trst početkom četvrte četvrtine imao „plus 11“, izgledalo je da je blizu da osigura pobedu, ali nisu tako mislili igrači Ređo Emilije, koji su sa zvukom sirene na kraju regularnog dela utakmice izjednačili na 70:70. 

U petominutnom nastavku gosti su nastavili u istom ritmu i bili u psihološkoj prednosti, što su materijalizovali prednošću 81:75 i pobedom.  Centralna figura susreta bio je Osvaldas Olisevičijus iz Ređo Emilije, postigao je 29 poena i dodao 3 skoka, a u ekipi Trsta dva igrača su ubacila po 14 poena, Edrijan Benks i Markos Delia.

Tabela: Milano 13-2, Virtus 12-3, Trst, Trentino 8-6, Tortona 8-7, Breša, Napoli, Brindizi 7-7, Venecija, Sasari, Ređo Emilija 7-8, Pezaro, Trevizo 6-8, R Fortitudo 5-10, Vareze 4-10, Kremona 4-11.

 

Komentari

Vaš komentar