Superkup: Pobeda Tortone, Trento se vratio u igru

Italija 6. sep. 202123:26
Podeli:
SK

Odigrana su još dva meča Superkupa Italije u košarci. Pobede su ostvarili Kremona protiv Varezea 80:70 i Tortona protiv Trsta 89:73.

Trst je imao meč loptu za plasman u polufinale. Da je pobedio Tortonu bio bi nedostižan sa dve pobede. Međutim, Tortona je pokvarila taj plan i slavila ubedljivo 89:73. Na ovaj način Trst je izgubio sve šanse za plasman u polufinale, a Tortona ima odličnu situaciju pred meč poslednjeg kola sa Trentom. Jer i porazom od 12 poena razlike obezbeđuje plasman u polufinale. Tek sa 13 padaju na drugo mesto. Ali i to je nešto što se tiče Trenta koji je verovatno posle poraza od Trsta devet poena razlike već prežalio sebe. Nada sada postoji, ali će morati ozbiljno da se potrude.

Kremona je posle poraza od Sasarija ušla u meč protiv Varezea u Grupi B sa imperativom pobede protiv Varezea. Ostvarena je pobeda i to od 10 poena razlike i ono što je najvažnije za Kremonu posle ovog meča ostala je sa, makar i teoretskim šansama za polufinale. Postoji samo jedan scenario a to je da Vareze u poslednjem kolu pobedi Sasari sa devet ili 10 poena razlike. Već ako bude 11 Vareze ide dalje, a ako bude manje od devet onda će Sasari.

Komentari

Vaš komentar