Teodosićev Virtus u finalu Kupa sa Brešom

Miloš Teodosić
Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball via Getty Images

U finalu italijanskog Kupa igraće Virtus i Breša. U prvom polufinalnom meču italijanskog Kupa Virtus je ubedljivo savladao Tortonu - 90:65, a u drugom Breša je porazila tim Pezara - 74:57.

Virtus je, prema očekivanju, u potpunosti opravdao ulogu favorita u duelu sa Tortonom. Bolonjezi su od samog starta pa do kraja susreta gospodarili situacijom i bili u sve većem rezultatskom vođstvu.

Izabranici Serđa Skariola su već početkom druge četvrtine imali plus 18, zatim i 21 poen viška, a u nastavku i maksimalnih plus 35.

U pobedničkom timu Marko Belineli je zabeležio 20 poena, 2 skoka i 2 asistencije, Tornike Šengelia 18 poena, 2 skoka i 3 asistencija, a Miloš Teodosić 9 poena (7-3 za tri), 4 skoka i 3 asistencije. U poraženom timu Demonte Harper je meč završio sa 14 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Breša je lako došla do plasmana u finale, pružila je bolju igru u većem delu susreta. Pezaro je zapretio samo u prvom periodu, kada je imao neznatno vođstvo, a posle je sve bilo u znaku Breše, koja je u trećoj deonici imala maksimalnu prednost od 21  poena.

U pobedničkom sastavu Amedeo Dela Vale je meč završio sa 15 poena, 3 skoka i    5 asistencija, Si Džej Mesinburg 13 poena, 8 skokova i 2 asistencija, a Aleksej Nikolić  6 poena, 7 skokova i 2 asistencije. 

U Pezaru, Vasilis Karalampopulos je uknjižio  14 poena, 3 skoka i 1 asistenciju, a Dejan Kravić dabl-dabl, 12 poena, 11 skokova i 3 asistencije. 

Finalna utakmica je na programu u nedelju od 18 časova.

Komentari

Vaš komentar