Tortona pregazila Veronu

Rob Carr, Getty Images Sport

U italijanskoj Seriji "A" u subotu je na programu bio samo jedan susret 9. kola: Verona - Tortona 80:102.

Tortona je protutnjala Veronomi potvrdila ulogu apsolutnog favorita u duelu sa „fenjerašem“. Krajnji rezultat meča dovoljno govori o odnosu snaga. Gosti su bolje ušli u meč, održavali jednocifrenu prednost do završnice druge četvrtine, kada su domaći napravili preokret.

Verona je kontrolisala igru i rezultat i u uvodnim minutima drugog poluvremena, ali se tim Tortone tada razgoropadio i dodao gas. Ponovo su gosti stekli jednocifrenu prednost, da bi u četvrtoj četvrtini pregazili rivala. Domaći su se u tim trenucima potpuno predali pred furioznim gostima, koji su su ekspresno odmakli na razliku preko 20 poena, stigli do maksimalnih plus 25. 

U redovima pobednika igrači su ravnomerno rasporedili košgeterski učinak, pa je za nijansu bolji od ostalih bio Semaj Kriston sa 18 poena, 1 skokom i 5 asistencija, Demonte Harper je dodao 17 poena i 2 skoka, a Džej Pi Makura 16 poena i Ariel Filjoj 13. 

Kod poraženih najistaknutiji pojedinci su bili Karvel Anderson sa 22 poena i Alesandro Kapeleti sa 15 poena, 1 skokom i 4 asistencije.

Ovim trijumfom Tortona je zadržala korak za vodećim timovima Serije „A“, favorizovanim Virtusom i Milanom.

Tabela: Virtus 8-0, Milano 7-1, Tortona 7-2, Vareze 6-2, Pezaro, Trento 5-3, Venecija, Breša 4-4, Sasari, Napoli, Brindizi 3-5, Ređo Emilija, Skafati , Trevizo 2-6, Verona 2-7. 

Komentari

Vaš komentar