KKŽCZ se prijavljuje za evropska takmičenja

Košarka 29. apr. 202117:03
Podeli:
KKŽ Crvena zvezda
KKŽ Crvena zvezda

Prvakinje Srbije, košarkašice Crvene zvezde nastupiće u idućoj sezoni u FIBA Evroligi ili FIBA Evrokupu, potvrdio je klub.

Saopštenje iz tabora crveno-belih prenosimo u celosti.

KKŽ Crvena zvezda:

KKŽ Crvena zvezda Kombank obaveštava javnost da u narednoj sezoni kao šampion Srbije želi da predstavlja svoju zemlju u FIBA Evroligi ili drugom po rangu takmičenju – FIBA Evrokupu.

O ovoj nameri KKŽ Crvena zvezda Kombank će obavestiti Košarkaški savez Srbije, koji kao krovna organizacija u Srbiji prijavljuje FIBA klubove učesnike međunarodnih takmičenja iz Republike Srbije.

Smatramo da bi time naš prvi tim, koji je ove sezone bio najmlađi u domaćem prvenstvu i postao šampion države, u kojem se nalazi veliki broj reprezentativki mlađih selekcija Srbije, imao sjajnu priliku da nastavi da se razvija i stiče veliko iskustvo igrajući međunarodne utakmice za dobrobit srpske reprezentativne košarke.

Takođe, smatramo da je vreme da šampion Srbije ponovo učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod okriljem FIBA u kojima klubova iz Srbije nije bilo godinama.

Ovu mogućnost vidimo i kao lepu priliku da se Crvena zvezda, kao najjtrofejniji klub na ovim prostorima i nekadašnji prvak Evrope, vrati na međunarodnu košarkašku scenu posle 12 godina pauze.“

Komentari

Vaš komentar