Ko će činiti Drim tim u Tokiju na OI? Pop šalje 60 pozivnica

Košarka 23. jan. 202121:192 komentara
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Košarkaška reprezentacija SAD propisno se obrukala na Svetskom prvenstvu 2019. godine osvojivši tek sedmo mesto, a sastav koji je u Kinu odveo selektor Greg Popovič bio je iznuđen brojnim otkazima najvećih NBA zvezda. Amerikanci su odlučni da im se tako slab plasman ne ponovi na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, a selektor je objasnio kako će izbor igrača funkcionisati.

Pozivnica za nacionalni tim biće poslata na adresu „otprilike 60“ igrača koji su izrazili želju da budu deo selekcije, piše novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

To će uključivati i neka „velika“ imena, a igrači timova koji će igrati NBA finale neće moći da učestvuju na OI u Japanu zbog preklapanja termina.

Za sada je otkriveno da su dvojica od 60 spomenutih igrača centri – igrač Majami Hita Bem Adebajo, i Hjustonov Kristijan Vud, jedno od najprijatnijih iznenađenja tekuće sezone.

Greg Popovič, petostruki NBA šampion, na čelu reprezentacije je od 2016. godine, kada je posle olimpijskog zlata u finalu sa Srbijom mesto selektora napustio Majk Kšiševski.

Komentari

Vaš komentar