WNBA finale na SK – noćas odluka o šampionu

Košarka ostalo 4. okt. 201717:17 > 17:30
Podeli:
Kevork Djansezian, Getty Images Sport

U noći između srede i četvrtka startovaće odlučujuća utakmica WNBA šampionata, u kojoj će se peti put u finalu plej-ofa sastati ekipe Minesota Linksa i Los Anđeles Sparksa (Sport klub 1 - 2,00).

Kao i u prethodne tri godine, sezona WNBA će se završiti na istom mestu – u domu košarkašica Minesota Linksa. Ekipa iz Mineapolisa treću godinu za redom našla se u finalu plej-ofa kao prvi nosilac Zapada, ali po tradiciji šansu za titulu imaće tek u utakmici broj pet.

Pre dve godine košarkašice Linksa do šampionskog trofeja stigle su pobedom nad Indijana Fiverom u petoj utakmici finalne serije, ali kada su se naredne godine u istoj utakmici sukobile sa Sparksima spuštenih glava završile su sezonu.

Linksi i Sparksi ponovo će okončati sezonu u petoj utakmici u „Eksel Enerdži centru“, ali će domaće košarkašice sada u utakmicu ući znatno obazrivije, sa još glasnijom publikom. Sa druge strane, ekipa iz LA ponovo neće imati prednost domaćeg terena, ali će imati psihološku prednost iz utakmice broj pet prošlogodišnjeg finala u kojem su slavile je sa 77-76.

Direktan prenos ne propustite na Sport klubu 1 od 2 časa iza ponoći.