Minesota šampion WNBA!

Podeli:
Hannah Foslien/Getty Images

Košarkašice Minesota Linksa osvojile su titulu u WNBA ligi pošto su u dramatičnom finalu savladale Los Anđeles Sparkse sa 3-2 u seriji.

U odlučujućem petom meču Minesota je na svom terenu slavila rezultatom 85:76, pa je tako došla do četvrte titule u istoriji kluba, dok je tim iz Los Anđelesa ostao na tri trofeja.

Minesota se nijednog trenutka u finalu nije predavala, iako je nesrećno izgubila prvi meč i iako je gubila sa 1-0 i 2-1 u seriji.

U odlučujućem petom meču nije bilo dileme, iako je utakmica prelomljena tek u poslednjih pet minuta. Podatak da gošće iz Los Anđelesa tokom meča nijednom nisu vodile dovoljno govori koliko je Minesota bila dobra.

Malo po malo domaće igračice pravile su razliku, ali se gošće nisu predavale. Minesota je u svakoj od četiri deonice stizala do dvocifrene prednosti, Sparksi su se svaki put vraćali, ali nisu imali snage za potpuni prokret.

Poslednji pokušaj gošće su imale u poslednjem minutu kada su 35 sekundi pre kraja smanjile na 79:76, ali je Maja Mur 26 sekundi pre kraja pogodila odlučujuće poene.

Centar Silvija Fauls bila je sjajna sa 17 poena, neverovatnih 20 skokova i 4 asistencije. Ona je tako psotala tek šesta igračica u istoriji koja je u istoj sezoni objedinila nagrade za najkorisniju igračicu sezone i najkorisniju igračicu finala.

Maja Mur je imala 18 poena i 10 skokova, a 17 poena i 8 asistencija dodala je Lindzi Vejlen. U proaženoj ekipi Kendis Parker završila je sa 19 poena i 15 skokova, a Čelsi Grej dodala je 15 poena i 8 asistencija.

Minesota je tako nastavila da osvaja titulu na svake dve godine od 2011.