Ivković i Danilović na košarkaškom spektaklu u Moskvi

Košarka ostalo 19. jan 201816:53 > 16:57
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkaški klub CSKA iz Moskve u subotu organizuje revijalnu utakmicu povodom 90 godina od rođenja Aleksandra Gomeljskog, a učesnici ovog svojevrsnog spektakla biće i Dušan Ivković i Predrag Danilović.

Christof Koepsel, Getty Images Sport

CSKA organizuje revijalnu utakmicu kojom će biti obeleženo 90 godina od rođenja jednog od najvećih sovjetskih i ruskih trenera Aleksandra Gomeljskog (1928. – 2005.), a pozivnice za meč Legende CSKA – Legende Evrope stigle su i na dve adrese u Srbiji.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i trofejni trener Dušan Ivković biće učesnici spektakla u Moskvi, preneo je KSS.

Ivković će biti trener jednog od dva tima, a pored njega će kao pomoćnik na klupi sedeti Danilović.

Dušan Ivković je bio trener CSKA od 2002. do 2005. i za to vreme sa moskovskim timom je osvojio tri titule šampiona Rusije uz uzastopna učešća na fajnal foru Evrolige.

„Ivković je jedan od najuspešnijih trenera evropske košarke. Legenda Evrope, uvršten među 50 najboljih u istoriji kao i u Kuću slavnih FIBA. Predrag Danilović je bio jedan od najboljih evropskih bekova, bivši NBA igrač i takođe član društva eminentnih 50 Evrolige“, piše na sajtu domaćina događaja.