Iniges: Ne bih bio ovde da ne verujem da idemo na EP

Košarka ostalo 15. feb. 201810:23 > 10:24
Podeli:
KSCG

Crna Gora je pobedila Island da 69:37. Međutim, očekivano slavlje je izostalo. Naime, ljubitelje košarke u Crnoj Gori su verovali da će izabranice Roberta Inigesa obezbediti mesto na EP pobedama nad Slovačkom i Islandom u Podgorici, ali...

Ali Slovačka je pre nekoliko dana slavila u neizvesnoj završnici u Podgorici i sada Crna Gora u novembru mesecu mora da ostvari jednu pobedu. Nije bitno da li će to biti protiv Bosne i Hercegovine ili Slovačke, ali jedna pobeda na gostovanjima koja slede je neophodna.

“Nisam zadovoljan kako smo odradili ova dva kola kvalifikacija. Međutim, imali smo objektivne razloge za nešto slabija izdanja. Tu naravno mislim na utakmicu sa Slovačkom. Glori Džonson i Jelena Dubljević su igrale povređene, a imali smo još nekoliko devojaka koje nisu bile potpuno spremne. Da je bilo drugačije siguran sam da bi već sada mogli da pričamo o plasmanu na Evropsko prvenstvo”, rekao je Iniges i nastavio:

“Uveren sam da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Verujem u tim koji vodim, vidi se da ekipa napreduje iz utakmice u utakmicu pre svega u odbrani. Da ne verujem da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu ne bih sedeo na mestu na kojem sada sedim”.

Narednu utakmicu Crna Gora igra protiv Bosne i Hercegovine, a zatim sledi duel sa Slovačkom. Na tabeli Crna Gora i Slovačka vode sa skorom 3-1, BiH ima 2-2, a Island 0-4.