Skandal u Češkoj – Sudija lažirao udarac srpskog igrača

Košarka ostalo 13. apr. 201815:26 > 15:46
Podeli:
Printscreen

Neverovatna scena je viđena na meču između Opave i Olomucka u plej-ofu češkog košarkaškog prvenstva, a akteri su bili jedan od sudija i srpski krilni centar Darko Čohadarević.

Drugi meč četvrtfinalne plej-of serije između Opave i Olomucka je završen u osmom minutu druge četvrtine. Tada je sudija Stanislav Kučera prišao 32-godišnjem košarkašu Olomucka, kome je dosuđen nesportski faul, a onda je usledilo i nešto što se retko viđa na košarkaškim terenima.

Da li je Čohadarević uputio psovku ili učinio nešto drugo se na snimku jasno ne vidi, ali se vidi teatralan i zaista neverovatan pad sudije. 

Čohadarević je odmah završio utakmicu, a ona će službenim rezultatom 20:0 pripasti Opavi, koja je tako povela u seriji sa 2:0.  

Srpski košarkaš definitivno neće igrati i na sledećem meču serije pošto je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, ali je pitanje da li će se postupak voditi i protiv arbitra Kučere.  

Darko Čohadarević je studirao na američkom koledžu Teksas Teh, a igrao je za AEK, Laško, Ilisijakos, Kutaisi, AEK Larnaku, Hoks Bej Hokse, Gunma Krejn Tanderse, Al Nasr, Zalaegeršeg, Rades, Al Ahli, Kaen i Rabotnički.