Lavrinoviči ne odustaju, potpisaće za Prijenaj

Košarka ostalo 20. avg 201811:13 > 11:28
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Kšištof i Darijuš Lavrinovič se neće penzionisati iako 1. novembra obojica pune 39 godina. Legendarna braća imaju usmeni dogovor sa ekipom Prijenaj da postanu članovi tog kluba.

Ekipa Prijenaj je prošle sezone igrala pod imenom Vitautas, a postala je poznata širom sveta ne zbog sportskih rezultata već zbog toga što su u toj ekipi igrala braća Lonza Bola Lamelo i Lianđelo. 

U sledećoj sezoni, ekipa koja je prošlu završila pri dnu litvanske lige, takođe će imati dva brata u timu i to blizance. U ekipi će biti Darjuš i Kšištof Lavrinovič koji će i u 40.godini igrati profesionalno košarku. Lavrinoviči imaju usmeni dogovor sa ovom ekipom. 

Prošle sezone oni su takođe igrali u Litvaniji i to za Lijetkabelis. Kšištof je prosečno postizao 9.8 poena po meču uz 3,7 skokova, dok je Darjuš imao 9 poena po utakmici 4,4 skoka. 

Darjuš Lavrinovič je igrao za Žalgiris, Real, Ređo Emiliju, CSKA, Budivelnik, Uniks i Dinamo iz Moskve, dok je Kšištof bio član Urala, Uniksa, Dinama, Montepaskija, Žalgirisa, Valensije, Ređo Emilije i Lijetuvos Ritasa.

Obojica su dugogodišnji litvanski reprezentativci, sa tim što za razliku od Kšištofa Darijuš nije učestvovao u osvajanju zlata na Evrobasketu u Švedskoj 2003. godine.