Policija objavila video i detalje pogibije Hanikata

Košarka ostalo 21. avg 201822:43 > 22:45
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Policija Los Anđelesa objavila je video snimak koji je prethodio smrti košarkaša ruskog Himkija iz Moskovske Oblasti Tejlora Hanikata.

Sedmog jula ove godine Hanikatova majka, Lisa Stazel, pozvala je 911, tražeći od policije da dođu u njen dom u okolini Los Anđelesa jer se njen sin nije ponašao uračunljivo. Policija je Hanikata pronašla zabarikadiranog, a kada je otvorio vatru specijalni tim je intervenisao. Košarkaš je potom proglašen mrtvim, pošto je kako se navodi, pucao na sebe.

Video koji je objavljen mesec dana i dve nedelje nakon tragičnog događaja počinje tako što Hanikatova majka zove 911 kako bi izrazila brigu zbog Tejlerovog ponašanja rečima:

On ima slom živaca i ima pištolje u kući. On halucinira. Već sam pozvala mentalnu ustanovu, a oni su mi rekli da ukoliko postane agresivan, što je upravo postao, pozovem 911 i kažem da ima oružje u kući.

Hanikatova majka je u suzama rekla policiji da njen sin “ima pušku i pištolj u kući“.

Morate da požurite, bojim se da će pucati na sebe“.

Kada je policija stigla, Stazel je rekla da je njen sin profesionalni košarkaš i da je šest meseci „koristio nedozvoljena sredstva“ i da misli da je to uticalo na njegov mozak.

Morate da požurite, milsim da će pucati na sebe.

Policija je pokušala da se približi kući i razgovara sa Hanikatom, ali tragediju nisu uspeli da spreče.