Košarkašice Sijetl Storma šampionke WNBA

Košarka ostalo 13. sep. 20184:08 > 4:14
Podeli:
Rob Carr, Getty Images Sport

Košarkašice Sijetl Storma šampionke su WNBA lige.

Sijetl Storm je sa tri pobede u finalnoj seriji savladao Vašington Mistiks, a u poslednjem meču serije igračice iz Sijetla slavile su sa 98:79. Sijetl do titule dolazi bez poraza.

Treći meč serije bio je i najefikasniji u seriji, a u drugom poluvremenu su ga igračice Vašingtona učinile zanimljivijim jer su se sredinom četvrte deonice primakle na, na kraju se pokazalo ipak nedostižnih, -8.

Sijetl je u prvom poluvremenu napravile veliku razliku, pred odlazak na odmor bilo je +16. Drugo poluvreme bilo je rezultatski izjednačeno na kraju, ali Vašington više od toga ni u ovom meču nije mogao.

Sijetl je u trećem meču predvodila sjajna Nataša Hauard sa 29 poena i 14 skokova. Sa druge strane najbolja je bila Elena Dela Don sa 23 poena i pet skokova.

MVP finalne serije je Brijana Stjuart sa 25.6 poena u proseku po meču. Stjuart je bila MVP i regularnog dela šampionata, a sa svoje 24 godine ima dve titule u WNBA i zlato sa Olimpijskih igara u Riju. 

Meč je obeležila i stravična povreda košarkašice Mistiksa Latoje Senders koje je u trećoj četvrtini pala i ružno izvrnula zglob nakon čega su je izneli sa terena. Nema potvrde tačno o kakvoj se povredi radi, ali jasno je da Senders dugo neće biti na terenu.