"Avdija je najveći talenat koga sam video u karijeri"

Košarka ostalo 20. sep 201811:05 > 11:11
Podeli:
fiba.basketball

Grad Zadar će od danas do nedelje biti domaćin najjačeg pripremnog turnira u Evropi.

Peti put od redu u gradu na obali Jadranskom mora okupio se krem evropske košarke koji predvodi vicešampion Evrolige Fenerbahče, a tu su još CSKA iz Moskve, Olimpija iz Milana, Bajern iz Minhena, Makabi iz tel Aviva i kineski prvak Liaoning.

Publika u Zadru će pored sijaset već dokazanih igrača imati priliku da vidi i 17-godišnjeg Denija Avdiju, sina nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije. Talentovani krilni igrač je ovog leta predvodio reprezentaciju Izraela (U20) do zlatne medalje na prvenstvu Evrope.

„Deni je zaista veliki talent, a mogao bih slobodno da kežem najveći talent koga sam dosad u karijeri video,“ istakao je trener Makabija Neven Spahija, koji je od 2014. do 2017. bio u stručnom štabu Atlanta Hoksa.

Međutim od talenta do igrača je veliki put. Avdija je sad u tim najosetljivijim razvojnim godinama i definitivno će dobiti priliku na ovom turniru. Koliko minuta će dobiti to je nepoznanica, ali biće sigurno zanimljivo videti njegovu reakciju protiv ovako snažnih ekipa koje su u Zadru.

Avdija je na prvenstvu Evrope u konkurenciji sa tri godina starijim igračima prosečno beležio 12.7 poena, 6.4 skoka i 1.1 asistenciju.