BaSKet4kids: Vučići poslednji učesnici F4 u Hrvatskoj

Košarka ostalo 29. okt 201810:13 > 10:14
sportklub

Osam ekipa bilo je kao i obično raspoređeno u dve grupe, a prvoga dana baSKet4kids turnira u Čakovcu najdominatniji je bio KK Zagreb koji je ostvario dve pobede. Samim tim, dečaci iz Trnskog već su bili gotovo sigurno prvoplasirani u svojoj grupi. To su i potvrdili pobedom u nedelju protiv Šanca iz

U drugoj grupi o prvom mestu je odlučivao dvoboj poslednjeg kola između Vučića i Grafičara iz Ludbrega, koji se završio pobedom druge zagrebačke ekipe. Inače, u grupi sa Zagrebom i Šancem bili su još Međimurje i Samobor, dok su grupu čiji je pobednik bio tim Vučića još činili Dubrava i Larus koji je na turniru zamenio Goricu.

Finalni dvoboj bio je vrlo napet, ali su Vučići vodili od početka do kraja susreta i na kraju slavili sa 38:34. Odigrali su izabranici trenera Marka Perka vrlo disciplinovano, a zanimljivost je da su u nedelju, drugog dana turnira na rasporedu imali čak tri utakmice u vrlo kratkom periodu. S druge strane, poraženi finalista, Zagreb igrao je dve utakmice u nizu – najpre poslednje kolo u grupi protiv Šanca, a potom i finale.

Stoga, finalistima treba odati posebno priznanje, a posebno pobednicima – Vučićima.

Oni su se na hrvatskom završnom turniru priključili dosadašnjim pobednicima po regijama. To su VROS Osijek za sever, KK Kastav za zapad, odnosno ŠKK Zadar za jug. Svi će oni učestvovati na završnom turniru koji će se odigrati na proleće, a pobednika čeka veliko regionalno finale s pobednicima baSKet4kids turnira u ostalim zemljama regije (Srbija, BiH, Slovenija, Crna Gora i Makedonija).

Veliko regionalno finale baSKet4kids za sezonu 2018/19. je u Sloveniji, a zakazano je za maj mesec sledeće kalendarske godine.

Sve vezano uz Basket4kids projekt možete saznati na našim web-stranicama – Sportklub, tako i na stranici basket4kids.net. Isto tako, za više informacija pratite naše društvene mreže.