BaSKet4kids u BiH, prva destinacija Kiseljak

Košarka ostalo 3. nov 201818:38 > 18:40
Podeli:
sportklub

U novembru mesecu Bosna i Hercegovina ugostiće našu basket4kids ekipu koja će pomno pratiti iz nedelje u nedelju kako se razvijaju mladi košarkaši.

Ovog vikenda posetili smo Kiseljak. Mesto pored glavnog grada BiH, Sarajeva, koje je poznato po gaziranoj vodi. Ipak ovog vikenda košarka je nešto što se vezuje za Kiseljak s obzirom da počinju naši baSKet4kids turniri.

Na prvom ovogodišnjem baSKet4kids turniru za BiH planirano je da bude osam ekipa ali samo par dana pre početka turnira jedna ekipa otkazala je učešće. Pošto nismo imali dovoljno vremena da pozovemo drugu ekipu morali smo da organizujemo takmičenje sa sedam učesnika. U prvoj grupi bile su četiri ekipe a u drugoj tri ekipe.

Pre početka turnira trenere i sudije smo podsetili na pravila koje smo propisali a koja služe da bi se deci omogućilo da uživaju u košarkaškoj igri.

Danas je dvorana u Kiseljaku bila poprilično ispunjena i to je nešto što nas je veoma prijatno iznenadilo. Ono što nas nije iznenadilo bio je kvalitet košarke koju su prikazali naši mali drugari.

KK Spars, KK Slavija, KK Konjic i KK Koš bili su članovi prve grupe a KK Realway, KK Kiseljak i KK Kengur bili su članovi druge grupe.

Ekipe KK Spars , KK Koš i KK Kengur pokazale su prvog dana da će se u nedelju između njih tražiti prvak ove regije. Videli smo dosta dobrih individualnih akcija, kreacija pojedinaca ali i kontranapada.

Ipak nam je delovalo kao da su se ekipe tek zagrevale za sutrašnji dan i da nas sutra čeka tek ono pravo.

Za sve što vas zanima u vezi sa turnirom baSKet4kids potražite na našem sajtu, YT-u, našim društvenim mrežama i TV kanalima Sport Kluba.