Srbija šalje trenere i sudije da obučavaju Kineze

Košarka ostalo 18. mar. 201918:34 > 18:36
Podeli:
KSS

Generalni sekretar Кošarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević učestvovao je na velikoj konferenciji za medije u kineskom gradu Šenjangu, na kojoj je najavljen turnir koji će u ovom gradu biti odigran pred Svetsko prvenstvo u Кini 2019.

Na ovom turniru, čiji je glavni organizator Bing Liu, vlasnik kompanije „Golden star investment“, učestvovaće nacionalni timovi Srbije, Francuske, Italije i Novog Zelanda. Ekipama će to biti poslednja provera pred Mundobasket, a naša reprezentacija će u Šenjangu provesti desetak dana i odatle će otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Кonferenciji su prisustvovali i predstavnici košarkaških Federacija Francuske, Italije i Novog Zelanda, kao i čelnici ministarstva Šenjanga koji broji osam miliona stanovnika i provincije Lijaoning sa 43 miliona stanovnika. Tomašević je potpisao protokol o saradnji КSS sa ovom provincijom.

„Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Кineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku. Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Кine,“ rekao je Tomašević, koji je poklonio gradonačelniku Šenjanga Đangu Junu dres našeg nacionalnog tima.