Barsa bez Lorbeka na Partizan

Podeli:
Barselona će u četvrtak od 20.45 u „Pioniru“ igrati bez slovenačkog centra Erazema Lorbeka, a trener Ćavi Paskval najavio je da će ekipa ići na pobedu kojom bi gotovo obezbedila prvo mesto u grupi.

– Lorbek već duže vreme ima probleme sa kolenom. Odlučio sam da ne putuje u Beograd kako bi potpuno sanirao povredu i uskoro bio fit – rekao je trener Barselona Paskval.

Na prethodno gostovanje Bešiktašu putovali su Katalonci bez Navara i Majkla, ali im to nije smetalo da deklasiraju tursku ekipu (78:48). Paskval najavljuje da će Barselona, jedini neporaženi tim u Evroligi, i u Beogradu igrati maksimalno i na pobedu.

– Naravno da želimo trijmuf koji bi nam omogućio mnogo lakši posao u poslednem kolu. Znamo da nam neće biti lako u Beogradu, ali ako savladamo Partizan imaćemo gotovo obezbeđeno prvo mesto u grupi. U slučaju pobede mogli bismo sebi da dozvolimo luksuz da u poslednjem kolu izgubimo od CSKA kod kuće sa čak 20 poena razlike, pa da opet budemo prvi u grupi. A ako ne uspemo u Beogradu, morali bismo da savladamo Ruse. Zbog toga u četvrtak uveče idemo na pobedu – kaže Paskval.

Author: Sportal