Arojo sa 39 godina konačno pred penzijom

Košarka ostalo 2. maj. 20192:44 > 2:58
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Legendarni portorikanski košarkaš Karlos Arojo će sa 39 godina prestati da se aktivno bavi košarkom, a najavio je da će preći da igra Big 3, američku verziju basketa 3x3.

Karlos Arojo je košarkom počeo profesionalno da se bavi još 1996. godine u portorikanskom Kariduros de Fahardo, da bi 2001. godine bio član Toronto Reptorsa. Karijeru dugu 23 godine legendarni Portorikanac želi da završi jer smatra da više nije konkurentan sa mlađim igračima.

Kvalitet moje igre opada, sve sam starij. Igraću Big3 jer je to igra koja se igra na samo jednoj polovini terena. Liga je zanimljiva i kompetitivna. To je etapa u mojoj karijeri u kojoj ću malo usporiti. Vreme je da okrenem stranicu i radim druge stvari“, rekao je Arojo

On je u NBA ligi nastupao još za Denver, Jutu, Detroit, Orlando, Majami i Boston, a prvi evropski angažman mu je bio u Tau Keramici 2002. godine. Takođe je bio u Makabiju, a 2011. je sa Bešiktašom osvojio titulu prvaka Turske. Od 2013. do 2015. je bio član Galatasaraja, bio je i u Barseloni, a od 2016. igra na rodnom Portoriku.

Bio je član portorikanske reprezentacije, a 2004. je bio deo tima koji je slavio protiv Amerikanaca u Atini. On je tada dao 24 poena protiv tima u kom su bili Tim Dankan, Alen Ajverson, Dvejn Vejd i Lebron Džejms. Od nacionalnog tima se oprostio 2016. godine kada je Portoriko igrao u Beogradu kvalifikacije za Olimpijske igre. Finale tog turnira Portoriko je izgubio od Srbije.