Čović upozorava košarkaše da se ne igraju sa ugledom kluba

Košarka ostalo 9. dec 201216:38 > 16:39
Podeli:

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović upozorio je igrače da ne sme da im se ponovi izdanje koje su prikazali protiv Budućnosti u 12. kolu Jadranske lige. Crveno-beli su u subotu u „Morači“ izgubili od Podgoričana sa 72:63 i tako prekinuli seriju od 11 uzastopnih pobeda.

– Porazi su sastavni deo sporta, a činjenica da smo bili u seriji od 11 pobeda mogla bi da navede na zaključak da nije strašno izgubiti utakmicu od vrlo dobre ekipe Budućnosti. Jasno je da je ekipa u poslednje vreme bila u žestokom ritmu, na čestim i napornim putovanjima, ali nedopustiv je pristup iz prve tri četvrtine. Dres Crvene zvezde obavezuje svakog ko ga nosi da u svakom trenutku mora da pruži maksimum – rekao je Čović za klupski sajt.

 Prvi čovek crveno-belih je dodao da požrtvovanje, borbenost i želja da se pobedi moraju da se vide u očima svakog igrača, čak i u trenucima kada ne ide sve od ruke.

– Budućnost je verovatno odigrala svoju najbolju utakmicu, a Zvezda najlošiju, zato svi igrači moraju da stave prst na čelo i dobro razmisle. To ne sme da se ponovi, jer takav odnos neće biti tolerisan. Postavili smo visoke ciljeve i zato već sada moramo da uključimo alarm za uzbunu kako nam se partija protiv Budućnosti ne bi ponovila. Tu nije u pitanju samo sportski rezultat nego ugled i renome Crvene zvezde sa kojim niko ne sme da se igra – upozorio je Čović.

Predsednik Zvezde je posebno istakao ulogu navijača crveno-belih i pozvao ih da u nastavku sezone pruže još snažniju podršku timu.

– Pomoć navijača nam je neophodna. Nije fraza kada kažem da su oni naš šesti igrač, jer smo sa njima neuporedivo jači. Mislim da je svima jasno koliko se njihova energija sa tribina pozitivno prenosi na igrače na terenu. Zato ih pozivam da u utakmicama koje slede dođu u Pionir i svojom podrškom pomognu timu da beleži pobede. Predstoje nam mnogo važni mečevi, a samo zajedničkim snagama možemo da dođemo do našeg cilja – zaključio je Čović.

Author: M. M.