Tomašević: Porazi su sastavni deo sporta, glavu gore

Košarka ostalo 25. maj 201916:53 > 16:57
Podeli:
Košarkaški savez Srbije

Generalni sekretar Кošarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević nije izabran za novog predsednika FIBA Evropa.

KSS

Turčin Tugraj Demirel dobio je poverenje većine delegata na izborima u Minhenu, tako da će i naredne četiri godine biće prvi čovek evropske košarke. Uz Tomaševića i Demirela, kandidat je bio i Belgijanac Siril Кumans.

Tomašević je čestitao Demirelu na reizboru i poručio da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promene u košarci, zarad daljeg razvoja igre pod obručima.

„Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata,“ rekao je Tomašević za sajt KSS i nastavio:

U isto vreme, zahvalio bih se svima koji su me podržavali tokom kampanje u proteklom periodu, predsedniku Кošarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, mojim saradnicima i velikom broju ljudi koji su verovali u moj program. Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke.

Tomašević je naglasio da će nastaviti da se zalaže za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi.

Takođe, želim da Savezi u regionu podignu saradnju na još viši nivo. To je moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Кini jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet,“ naveo je Tomašević.