Pobedio je srčanu manu – Šakov sin se vraća košarci

Košarka ostalo 24. sep. 201916:52 > 16:56
Podeli:
Kevork Djansezian, Getty Images Sport

Šerif O'Nil, sin legendarnog Šakila O'Nila objavio je da su problemi sa srcem iza njega i da se vraća košarci.

Osamnaestogodišnji student prestižnog Univerziteta UCLA operisan je u decembru 2018. a zbog zdravstvenih problema propustiti je svoju prvu koledž sezonu.

Na današnji dan pre godinu dana saznao sam da imam problem sa srcem zbog koga bih mogao da izgubim prvu koledž sezonu. Danas sam potpuno zdrav i vraćam se igranju, onom što najviše volim,“ poručio je O’Nil na društvenim mrežama.

https://twitter.com/SSJreef/status/1176291653184675841

Koliko je situacija bila ozbiljna pričala je i njegoiva majka Šoni.

Radi se o arteriji koja jednostavno raste na pogrešnom jestu. Tako je rođen. Doslovno je mogao da umre. Kad su nam rekli da će morati na otvorenu operaciju srca, moje je srce puklo. To je bila najteža stvar s kojom sam se morala suočiti u našim životima.“

Američki mediji prenose da je Šakilov naslednik u proteklih godinu dana izgubio desetak kilograma.

Supertalentovani košarkaš je u septembru prošle godine izjavio da se „oseća smešno“ tokom treninga jer su mu doktori sa UCLA preporučili da nosi specijalni uređaj koji prati rad srca i pomoću koga u svakom trenutku može da ih upozori ukoliko bude potrebe. O’Nil je tokom jednog treninga pritisnuo dugme za alarm, a ubrzo je ustanovljena bolest srca.

Sin nekadašnjeg igrača Orlanda, Lejkersa, Majamija, Finiksa, Klivlenda i Bostona je blistao u srednjoškolskim danima i mnogi su predviđali da mi mogao da pomuti slavu slavnog oca.