"Zaradim za mesec koliko Željko za jedan dan"

Košarka ostalo 12. apr. 202016:12 > 16:15
Podeli:
Di Yin/Getty Images

Selektor reprezrentacije Argentine Serhio Ernandes govorio je za medije iz svoje domovine o karijeri i kako je njom zadovoljan, a dotakao se i najtrofejnijeg trenera u istoriji evropske košarke Željka Obradovića, kao i njegovih primanja.

Iza argentinskog stručnjaka, bivšeg trenera Boke, Estudijantesa, Penjarola, nalazi se veliki broj trofeja.

Povezano

Jedino što u karijeri nisam osvojio je velika količina novca. Ako biste me pitali da li bih mogao da kupim stan u glavnoj ulici u Buenos Ajresu, dogovor bi bio – ne. Živim u 70 kvadrata. Samo da se zna, ja se ne žalim, ali to govorim zbog nekih ljudi koji imaju drugo mišljenje“, izjaviio je Serhio Ernandes.

Ja zaradim za čitav mesec koliko Željko Obradović zaradi za jedan dan, na primer. Bio sam i u kući Serđa Skariola – drugačija je situacija. Ja sam učestvovao na tri Mundobasketa, osvojio sam 21 trofej. Imam olimpijsku medalju, triput sam bio na OI kao glavni trener reprezentacije. Ipak, nisam lud da idem u Evropu i tamo budem trener. Moje mesto je u Argentini“, dodao je selektor Argentine.

Ernadnes ima 56 godina, a u karijeri je čak šest puta bio prvak Argentine, dok je sa selekcijom te zemlje, koju je vodio u dva navrata (2005-2010. i od 2015. do danas), osvojio bronzanu medalju na OI 2008. godine u Pekingu, kao i srebro na Mundobasketu 2019. godine u Kini.