Šćepanović: Odgovorni smo da decu izvedemo na pravi put

Košarka ostalo 15. maj 202019:44 > 19:47
Podeli:
KK Mornar Bar

Zdravstvena situacija po pitanju borbe protiv koronavirusa u regionu je bolja iz dana u dan, a samim tim se i svi životni tokovi, malo po malo vraćaju u normalu.

Igokea/Nenad Vuruna

Vlado Šćepanović, asistent prvog trenera Partizana, Andree Trinkijerija, izolaciju je proveo u rodnom Kolašinu. S obzirom da je u skladu sa odlukom Nacionalnog koordinacionog tela dozvoljen trening na otvorenom za sve sportiste i sve uzraste, Šćepanović i Savo Đikanović su fokus usmerili ka organizaciji Međunarodnog košarkaškog kampa u Kolašinu, koji ove godine slavi šesti rođendan.

Na zvaničnoj stranici Košarkaškog kampa upućen je poziv svim dečacima i devojčicama od 9 do 18 godina, da se prijave za prvi termin koji će biti organizovan od 28. juna do 4. jula, a otvorene su prijave i za drugi termin od 4. jula do 10. jula.

„Odgovorni smo kao društvo da izvedemo decu na pravi put. Mi smo samo jedan deo svokednevnice gde deca upoznaju život, a mi nastojimo da ih upoznamo sa lepšim delom života, jer svi znamo sa kakvim se izazovima deca susreću kako na ulici, tako i u školi. Sport je jedan od pravih puteva da se deca socijalizuju na pravi način i da izaberu pravi put u životu“, naglasio je Šćepanović i nastavio:

„Nije moguće i nije logično da deca za šest dana nauče sve o košarci, ali je ključno i ono čemu težimo da deca zavole košarku. U trenutku kada dete zavoli magičnu igru pod obručima, ta ljubav traje jako dugo i u tom momentu možemo da kažemo da smo primarni cilj ostvarili“.