Bogut objavio pauzu: Moje telo uživa

Košarka ostalo 25. maj. 20209:08 > 9:10
Podeli:
Matt King/Getty Images

Nekadašnji NBA centar Endrju Bogut je imao ideju da se penzioniše posle Olimpijskih igara u Tokiju. Ipak one su odložene i sada je legendarni Australijanac u problemu.

Posle bogate NBA karijere u kojoj je bio prvi pik na draftu 2005. godine i u kojoj j eigrao za Milvoki, Golden Stejt, Dalas, Klivlend i Lejkerse Endrju se vratio u Australiju. Igrao je dve sezone za Sidnej Kingse sa kojima mu ističe ugovor i sve je delovalo da će se ovaj 35-godišnji košarkaš povući na leto.

Ipak Bogut neće moći da se oprosti od košarke kao što je hteo, Olimpijskim igrama, pa bi mogao da produži karijeru. Za sada to baš i nije verovatno i on je proglasio pauzu u karijeri, što kaže ne znači povlačenje.

Povezano

 „Rešio sam da ne potpišem za bilo koji tim u narednom periodu. Sa svime što se u svetu dešava budućnost ne deluje jasna, posebno kada se radi o sportu. Ovo ne znači povlačenje, ali jednostavno hoću da kažem da je teško doneti konkretne odluke. Uživao sam kod kuće, saznavao sam nove stvari o svojoj deci. Moje telo uživa u ovoj pauzi posle igranja košarke 19 meseci bez prestanka i nadam se da ću se vratiti na teren uskoro„, rekao je Bogut dodavši da mu je plan da provodi vreme sa porodicom, i da se polako vraća u formu.

Ovaj Australijanac hrvatskog porekla je jednom bio NBA šampion sa Golden Stejtom, a 2019. godine je bio najkorisniji igrač asutralijske NBL.